Marsipankake

Gode tips om kakebakst

Har du opplevd at kakebaksten ikke ble som forventet? Kanskje ville ikke eggedosisen bli stiv eller falt kaken sammen etter at den kom ut av ovnen? Vi gir deg svarene på hvorfor det gikk galt, og gode tips for å få vellykkede kaker.  Les mer

Berlinerkranser

Gode råd om julebaksten

Følg våre enkle og gode råd for å få vellykket og god julebakst.  Les mer

Smultringer

Gode råd om smultbakst

Julekakene fattigmann, rosettbakkels, krabbelurer, sprutbakkels, smultringer, berlinerkuler og hjortetakk har det til felles at de stekes i smult. Les våre gode råd før du starter på årets smultbakst.  Les mer

kransekake jul

Gode råd om kransekakebakst

Kransekaka er kanskje Norges festkake nr. 1, og har en naturlig plass på kakebordet enten det er snakk om jul, barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller hele Norges nasjonaldag.  Les mer

Formkake med sitron og valmuefrø

Formfine kaker

Myke og saftige formkaker har det til felles at de er skapt i en form. Dessuten er de svært holdbare og er godt tilbehør til kaffen uansett årstid. Lær mer om de ulike formkakene og eggenes viktige rolle i bakingen.  Les mer

Boller 1

Slik lykkes du med gjærbakst

Når en kjenner lukten av boller eller brød spre seg fra ovnen og gjennom huset, trigges en forventning om gode opplevelser og kos. Her er noen gode kjøreregler for hvordan lykkes med gjærbaksten.  Les mer

Pestobrød alternativt bilde 1

Råd ved glutenfri bakst

Har du glutenintoleranse? Her finner du gode matråd til glutenfri baking og tips til hvordan du kan øke næringsinnholdet i glutenfri bakst.   Les mer