skip navigation
matprat logo

Tips 36: Panna cotta

Fløtepudding på sitt beste! Pynt panna cotta med det du liker best av saus, bær eller nøtter.

Ingredienser:

  • 4 1⁄2 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 1⁄2 dl kremfløte
  • 1 1⁄2 dl sukker

Eksempel på topping:

  • Friske
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Pasjonsfrukt
  • Ristede hasselnøtter
  • Karamellsaus

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. 
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv. 
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene inn i den varme blandingen. Hell blandingen i små porsjonsformer eller glass.
  4. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.

Server panna cottaen med friske bær, frukt, fruktcoulis, ristede nøtter, karamellsaus eller en kompott.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB07 17.12.2017 03:29:13