Gresskarlykt

Tips 128: Gresskarlykt

Lag en flott lyslykt til halloween! Erstatt kniven med en drill, og lag et dekorativt og superenkelt mønster.   Les mer

Tilslørte bondepiker til hverdag og fest

Tips 127: Tilslørte bondepiker – til hverdag og fest

En sunn variant av tilslørte bondepiker! Med noen små justeringer kan den klassiske desserten enkelt gjøres litt sunnere, og dermed passe fint som hverdagsdessert. Bruk norske epler i sesong, eller lag en syrlig eplemost, rist havregryn og bytt ut kremfløte med vaniljekesam. Nam!  Les mer

Syltet egg

Tips 126: Syltet egg

Rødbetskall gir rosa egg! Ta vare på skallet til rødbetene og bruk det til å lage en spennende variant av syltet egg. Kok opp skallet i en syltelake og hell det over ferdigkokte egg. Syltet egg kan serveres som snacks, delt i to i en salat eller på avokadotoast.  Les mer

Steking av lammecarré

Tips 125: Steking av lammecarré

Imponer gjestene med lammecarré! Brun carréen raskt i en panne, og stek den deretter i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur. Fantastisk godt!  Les mer

Steking av reinsdyr ytrefilet

Tips 124: Steking av reinsdyr ytrefilet

Ytrefilet av rein er skikkelig festmat, og passer perfekt også som en forrett til resten av festmenyen. Her viser vi deg hvordan du får den perfekt stekte reinsdyrfileten.  Les mer

Chiliolje

Tips 123: Chiliolje

Har du chili til overs? Utnytt restene og lag en spicy chiliolje! Bruk det du har av chili og varm det opp sammen med hvitløk, krydder og olje. Sil oljen og ha den over på en tett flaske. Perfekt å bruke videre i matlagingen som smakstilsetning, og supergodt på pizza.  Les mer

3 sauser til reinsdyr

Tips 122: 3 sauser til reinsdyr

Lurer du på hva slags saus du skal ha til reinsdyrkjøtt? Her er våre tre beste tips, som gir tre helt forskjellige smaksopplevelser!  Les mer

1 lammedeig - 4 muligheter

Tips 121: 1 lammedeig - 4 muligheter

Hva med å lage deilige burgere, kjøttboller, kebab eller kålruletter? Kjøttdeig av lam, eller lammedeig, kan du bruke på samme måte som annen kjøttdeig. Lammedeig setter en spennende smaksvri på klassiske kjøttdeigretter. Supert for deg som vil ha en digg, enkel høstmiddag. Velg din favorittrett, og gled deg til en smaksopplevelse med norsk lammekjøtt!    Les mer

1 lammelår - 4 fantastiske råvarer

Tips 120: 1 lammelår - 4 fantastiske råvarer

Lammelår er en råvare som ofte tilberedes som klassisk lammestek. Visste du at lammelår enkelt kan deles i lammeskank, flatbiff, surret stek og mørbrad?   Les mer

Toppjevning

Tips 119: Toppjevning

Toppjevning brukes til å tykne en rett, eksempelvis saus eller suppe, for å få ønsket konsistens. De vanligste jevningene baseres på mel, maisenna eller potetmel.  Les mer

Filtering av fisk – ørret og laks

Tips 118: Filetering av fisk - ørret og laks

Her kan du se hvordan du fileterer ørret og laks. Det som blir til overs av avskjær på fisken kan du bruke til å lage en god fiskekraft.  Les mer

3 baketips 2

Tips 117: 3 baketips

Lurer du på hvor lenge deigen skal elte, hvor deigen bør heves, eller om brødet er ferdig stekt? Her har du våre gode tips til en vellykket bakst. Alle tre tipsene er fine å bruke når du baker brød, rundstykker eller boller.  Les mer

Sommerdrikk med pasjon

Tips 116: Sommerdrikk med pasjon

Frisk sommerdrikk med pasjonsfrukt og bringebær. Herlig som velkomstdrink til sommerens selskaper, alt fra 17. mai-feiring til sommerfester og vennekvelder.   Les mer

Pizzadeig

Tips 115: Pizzadeig

Det er utrolig enkelt å lage sin egen pizzabunn. Hjemmelaget deig med egenkomponert topping gir den beste pizzaen. Og, bunnen blir sprø og deilig etter steking.  Les mer

Muffinsbrett til grilltilbehør

Tips 114: Muffinsbrett til grilltilbehør

Muffinsbrett kan brukes til så mangt, og er perfekt til å oppbevare eller servere grilltilbehør!  Fyll brettet med for eksempel med jalapeño, sennep, sprøstekt løk, bbq-saus, potetsalat, ketchup, løk, mais og dressing. God grillings!   Les mer

Muffinsform-tips

Tips 113: Muffinsform-tips

Muffinsformer kan brukes til så mangt. Her viser vi deg to triks for å ivareta sommeridyllen, slik at du kan nyte deilig sommerdrikke utendørs i fred, og barna kan spise pinneis uten for mye kliss.  Les mer

Marinade til kjøtt

Tips 112: Marinade til kjøtt

En enkel grillmarinade som passer godt til lam og andre typer kjøtt. La ingrediensene marinere kjøttet i minst to timer, så er det smaksrikt og klar for grillen.   Les mer

Løkringer med bacon

Tips 111: Løkringer med bacon

Sommerens grillsnacks! Løkringer med bacon kan du forberede innendørs, og ta med ut for å grille. Server som fingermat, på hamburgeren eller som tilbehør til grillmaten.  Les mer

Rask eggedeling

Tips 110: Rask eggedeling

Bruk eggedeler til å dele hardkokte egg i små biter. En rask måte å kutte opp egg, hvis du for eksempel skal lage eggesalat til mange. Eggesalat er et perfekt tilbehør til koldtbord, 17. mai frokost og sommerfester.   Les mer

Hollandaise

Tips 109: Hollandaise

Her har du oppskriften på en enkel og smakfull hjemmelaget hollandaise. Hollandaise passer perfekt til posjert egg, fisk og skalldyr, og dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli. Sausen har en deilig, luftig konsistens som smelter på tungen. For å få en vellykket saus bør du piske eggeplommene sammen med reduksjonen over vannbad. Det er viktig at blandingen ikke blir for varm, og at blandingen er tykk og luftig før du sakte pisker inn klarnet smør. Tilsett gjerne estragon, ramsløk eller brunet smør for en spennende twist.  Les mer

Blåbærsmoothie med egg

Tips 108: Blåbærsmoothie med egg

En rask og næringsrik smoothie med blåbær, og egg! Egg er naturens egen vitaminkapsel, og gir et godt tilskudd av mange av de vitaminene og mineralene som du trenger. Perfekt som frokostsmoothie!   Les mer

Vaffelomelett

Tips 107: Vaffelomelett

Omelett i vaffeljern! Vaffel kan være middag, eller kvelds, eller bare en digg rett til når som helst på dagen. Perfekt snacks for sosiale sammenkomster.  Les mer

3 måter å skille egg

Tips 106: 3 måter å skille egg

Her viser vi deg tre måter å skille eggehviten fra eggeplommen. Hvilken er din favoritt?   Les mer

Kokestekt egg

Tips 105: Kokestekt egg

Stek egg med litt vann i pannen! Egget blir raskt ferdig, og resultatet er en hvit, tynn hinne over eggeplommen som gir et posjert preg. Supert og smakfullt på en sandwich til frokost!  Les mer

Kanelknuter

Tips 104: Kanelknuter

Kanelknuter har mange navn: -boller,- snurrer og kanel i svingene. Her går vi for selve knuten på den smakfulle gjærbaksten, og viser en enkel teknikk på hvordan du knyter kanelknuter.  Les mer

Enkel grønnsakssuppe

Tips 103: Enkel grønnsakssuppe

Kutt, kok og miks! Bruk det du har av grønnsaker, en buljong og vann – og du har en rask oppskrift på en enkel, sunn og smakfull middagssuppe. Perfekt restemat, som lett kan oppgraderes med god olje, krutonger og friske urter.   Les mer

Kyllig ramen

Tips 102: Kyllingramen

God kraft gir god suppe! Kyllingkraft med chili, hvitløk, sitrongress, ingefær, anis og misopaste er basen for vår japanske nudelsuppe. Sammen med risnudler, egg og saftig kyllingfilet har du en deilig kyllingramen.   Les mer

Chick’n chips

Tips 101: Chick'n chips

En twist på klassikeren fish’n chips. Vi har byttet ut fisk med kylling, og frityrsteking med stekeovn. Rett fra ovn til servering! Enklere, like raskt og veldig, veldig godt.  Les mer

Perfekt nakkekotelett

Tips 100: Perfekt nakkekotelett

Nakkekotelett er rask, god og tradisjonsrik hverdagsmat. En perfekt stekt kotelett som utgangspunkt kan varieres i det uendelige med ulikt tilbehør.    Les mer

Pulled pork i ovn

Tips 99: Pulled pork i ovn

Pulled pork, eller revet svinenakke, stekt i ovn er noe av det beste du kan få av saftig svinekjøtt. Smør kjøttet godt inn med sennep og dryss over rub. Etter lang godgjøring i ovnen er resultatet klart til servering.    Les mer

Svineknoke til tre retter

Tips 98: Svineknoke til tre retter

Svineknoke er kanskje en bortgjemt skatt. Kok knoken, riv av det møre kjøttet, og lag spenstige retter som taco, sandwich eller crostini. Her får du oppskriftene til tre perfekte resultat!    Les mer

Ferske vårruller

Tips 97: Ferske vårruller

Lag hjemmelagde våruller selv! Med rispapir, friske grønnsaker og ytrefilet av svin ruller du enkelt egne vårruller. Server med hoisinsaus - perfekt som forrett eller kveldssnack.   Les mer

Pizza inspirert av Bánh Mì

Tips 96: Pizza bánh mì

En smaksrik pizza med marinert strimlet svinekjøtt, syltede grønnsaker, srirachamajones og koriander, inspirert av den vietnamesiske sandwichen bánh mì.     Les mer

Hakke løk_3

Tips 95: Hvordan kutte løk

Finhakke eller grovhakke løk i terninger? Her ser du en enkel og effektiv måte å kutte løken på.   Les mer

Hjemmelaget pasta

Tips 94: Hjemmelaget pasta

Egg, mel og salt er alt du trenger for å lage hjemmelaget pasta. Med disse få ingrediensene kan du enkelt lage ravioli, tagliatelle og spagetti.  Egg, mel og salt er alt du trenger for å lage hjemmelaget pasta. Med disse få ingrediensene kan du enkelt lage ravioli, tagliatelle og spagetti.   Les mer

Sprøtt bacon

Tips 93: Sprøtt bacon

Hvordan steke perfekt sprøtt bacon? Bytt ut stekepanna med stekeovn, og du er garantert et sprøtt og smakfullt resultat.    Les mer

Juletrebrownies

Tips 92: Juletrebrownies

Brownies og sjokolade kledd som juletre gir ordentlig julestemning! Pynt med sukkertøy og glasur. Perfekt til julebord og julefester, eller som en søt velkomstsnack!   Les mer

Stuffing til kalkun

Tips 91: Stuffing til kalkun

En supergod og saftig brødstuffing med frukt og nøtter. Perfekt tilbehør til både kalkun og kylling.   Les mer

Saus til ribbe

Tips 90: Saus til ribbe

En saus med masse herlig smak, perfekt til ribba. Sausen har få ingredienser, og er ferdig på 1-2-3.  Les mer

Hjemmelaget sjokolade

Tips 89: «Hjemmelaget» sjokolade – spiselig matgave

Smelt mørk sjokolade, tilsett nøtter og flaksalt, og du har en spiselig matgave med personlig touch. Superenkelt og supergodt.  Les mer

Portvinsgravet lammefilet

Tips 88: Portvinsgravet lammefilet

Lammefilet + portvin kan ikke slå feil. Portvinsgravet lammefilet er en super forrett til hyggelig lag. Server med smøreost og flatbrød. Fantastisk.  Les mer

Perfekt ribbe

Tips 86: Perfekt ribbe

Ribbe med sprø svor? Her viser vi deg hvordan! Ribbe er middagsvinneren på julaften, men passer like godt til andre festlige anledninger året rundt.   Les mer

Hjemmelagde medisterkaker

Tips 87: Hjemmelagde medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker et selvsagt tilbehør til juleribba og superenkel førjulsmat og middag hele året. Her ser du hvor enkelt det faktisk gjøres!  Les mer

Hel kalkun

Tips 85: Hel kalkun

Helstekt kalkun er festmat til Thanksgiving, jul- og nyttårsaften. Her har du tipsene til hvordan du garantert oppnår et smakfullt og saftig resultat.  Les mer

Pinnekjøtt - dampet på poteter

Tips 84: Pinnekjøtt - dampet på poteter

Poteter som rist til pinnekjøttet slår tre i ett: Du trenger ikke trepinner, pinnekjøtt og poteter er ferdige på likt, og du får ekstra smakfulle poteter. Smart, ikke sant?!  Les mer

Pinnekjøtt 30-3

Tips 83: Pinnekjøtt 30-3 regelen

Huskeregelen 30 – 3, så lett er det! 30 timer utvanning av pinnekjøtt eller lammeribbe, og ca. 3 timer damping av pinnekjøtt på svak varme.  Les mer

Waldorfsalat

Tips 82: Waldorfsalat

Waldorfsalat er en salat med ordentlig festmat! Perfekt til koldtbord og klassisk tilbehør til kalkun, og annet magert kjøtt som kylling og svin.   Les mer

Forvelling av sopp

Tips 81: Forvelling av sopp

Forvelling er en enkel metode å bruke når du skal fryse sopp. Ved å fryse ned kantarell, traktkantarell, steinsopp, blek piggsopp eller annen sopp i sesong har du sopp enkelt tilgjengelig gjennom hele året.  Les mer

Steking av sopp

Tips 80: Steking av sopp

Stekt sopp tar matretter til nye høyder! Litt varme, smør, salt og pepper og du får frem den gode umami-smaken som er fremtredende i stekt sopp.  Les mer

Tørking av sopp

Tips 79: Tørking av sopp

Få smaken av høst tilgjengelig hele året! Tørket sopp er genialt å smaksette gryter, supper og sauser med.   Les mer

Marengssspøkelser

Tips 78: Marengsspøkelser

Farlig gode, søte, små marengsspøkelser! Perfekte til halloween, eller i barnebursdager.  Les mer

Mumiepølser

Tips 77: Mumiepølser

Skumle mumiepølser er skremmende godt, enten du serverer det på halloweenfesten, i barnebursdag eller på tur i skogen. Superenkelt å lage, og ekstra digg med litt «blodig» ketchup.   Les mer

Eplemos

Tips 76: Eplemos

Har du ekstra epler liggende? Hjemmelaget eplemos er enkelt å lage og smaker veldig godt. Prøv det på brødskiva, havregrøten eller i desserter.  Les mer

Gresskarpai

Tips 75: Gresskarpai

Amerikanere elsker gresskarpai, eller Pumpkin Pie, til Halloween og Thanksgiving. Det gjør de rett i. Det sødmefulle kjøttet fra gresskar smaker supert i alt fra supper, paier og desserter.   Les mer

Finnbiff

Tips 74: Finnbiff

Finnbiff, eller reindyrskav, er en norsk klassiker. Kjapp og enkel å lage, og full av smak. Her har du en enkel variant, som du lett kan tilsette ekstra grønnsaker. Med denne viltgryten blir hverdagsmaten til festmat!  Les mer

Lammegryte

Tips 73: Lammegryte

En super lammegryte med lammekjøtt fra lår eller som lammeskav. Kjapp hverdagsmat på under 20 minutter, når du vil unne deg noe godt. Ferske kantareller og dill setter den ekstra gode smaken på gryta.  Les mer

Hvordan lage eggerøre

Tips 69: Hvordan lage eggerøre

Her har du en deilig, myk eggerøre! Passer perfekt til frokost, spekemat eller til et koldtbord.   Les mer

Fårikål

Tips 72: Fårikål

Norges nasjonalrett! Fårikål er kanskje den enkleste festgryten av lam du kan servere. Fårikålkjøtt + hodekål + salt + pepper og litt vann, og du har fantastisk tradisjonsmat til gjestene.  Les mer

Hvordan steke egg 2

Tips 70: Hvordan steke egg

Speilegg på smørbrød er noe av det enkleste man kan lage. Enkelt og godt!  Les mer

Hvordan koke egg 1

Tips 71: Hvordan koke egg

Bløtkokt, «smilende» eller hardkokt egg? Her ser du hvordan du får det perfekt kokte egget!   Les mer

Hvordan steke omelett

Tips 68: Hvordan steke omelett

2 egg + 2 ss vann = omelett! Kanskje verdens enkleste middag? Her har du grunnoppskriften på omelett, som enkelt kan fylles med ost og skinke eller noe annet godt.  Les mer

Majones

Tips 67: Hjemmelaget majones

Å lage majones fra bunnen av er enkelt, og smaker utrolig godt. De to viktigste tipsene: romtempererte ingredienser og forsiktig speing av oljen. Og, tilsetter du litt chili eller hvitløk får du kjapt en aïoli.  Les mer

Pasta Carbonara

Tips 66: Pasta Carbonara

Kjapp middag med masse smak! En italiensk klassiker som ikke slår feil. Vår carbonara er uten fløte, men selvsagt godt med bacon og parmesan. Buon appetito!  Les mer

Vaffelrøre

Tips 65: Vaffelrøre

Vafler er suksess både hos store og små. De beste vaflene lager du selv, her har du oppskriften på super vaffelkake.   Les mer

Sjokoladefondant

Tips 64: Sjokoladefondant

Varm, mørk sjokoladekake med flytende kjerne. Fondanten smelter i munnen, og er en absolutt dessertfavoritt. Yum!  Les mer

Pannekaker

Tips 63: Pannekaker

Pannekaker er middagsfavoritt nummer én i de fleste barnefamilier. Server med rørte blåbær og bacon, eller det du liker best. God middag!  Les mer

Semitørkede tomater

Tips 62: Semitørkede tomater

Har du litt slitne tomater, eller bare veldig mange tomater liggende, - lag ovnstørkede tomater! Perfekt i salater, på pizza eller i en pesto.   Les mer

Eplekake i langpanne

Tips 61: Eplekake i langpanne

Eplekake med norske, syrlige epler er et must i sesong. En saftig kake som passer perfekt å servere i større lag, på dugnad eller i bursdag.  Les mer

Pizzakrans

Tips 60: Pizzakrans

Pizza som krans er fiffig og annerledes restemat. Ferdigstekt kjøttdeig + pizzadeig + pizzasaus + hvitost = pizzakrans!  Les mer

Enkel lammegryte

Tips 59: Enkel lammegryte

Rester av lammerlår? Lag en enkel lammegryte. Rask og supergod middag.  Les mer

Enchiladas

Tips 58: Enchiladas

Har du rester av kylling? Lag enchiladas! Tortilla fylt med spicy salsa, bønner og kylling – toppet med ost. Digg restemat!  Les mer

Pastasalat

Tips 57: Pastasalat

Gårdagens pastarester i en kjapp, deilig pastasalat! Bruk penne, skruer, eller den varianten du har liggende.  Les mer

Vårruller

Tips 56: Vårruller

Vårruller er supergodt og en lur måte å få brukt opp restene på. Har du kjøttdeig til overs fra gårsdagens middag? Lag en deilig middag med hjemmelagde vårruller.   Les mer

Egg i form

Tips 55: Egg i form

Egg formet som hjerter, stjerner eller andre figurer er et supert matpakketips, og gjør matpakken til barna ekstra gøy.   Les mer

Omelettmuffins 2

Tips 54: 2x omelettmuffins

Muffins er godt, omelett er godt. Hva med eggemuffins? Her er to enkle varianter med fetaost, vårløk og soltørket tomat eller skinke, sjalottløk og oliven. Velg din favoritt!  Les mer

3 x grove pizzasnurrer

Tips 53: 3 x grove pizzasnurrer

Her har du tre supre matpakketips til matpakken: pizzasnurrer med skinke, kjøttdeig eller grønnsaker – valget er ditt!  Les mer

Hjemmelaget knekkebrød

Tips 52: Hjemmelaget knekkebrød

Imponer med hjemmelaget knekkebrød! Knekkebrødet er grovt, sunt og mettende, og passer perfekt til både frokost og lunsj.  Les mer

Smoothie - frysing av frukt 1

Tips 51: Smoothie – frysing av frukt

Litt mye bær, frukt eller grønt liggende? Skjær i biter, legg i zip lock-poser og frys ned. Den perfekte basen til frukt- og grønnsakssmoothie!  Les mer

3 x potetsalat

Tips 50: 3 x Potetsalat

Ikke 1, ikke 2, men 3 potetsalater! Har får du tips til gode varianter med dressing av rømme, olje eller smør, salt og pepper. Salater som passer perfekt til sommerens grillmat.  Les mer

Unngå brente grillspyd

Tips 49: Unngå brente grillspyd

Lei av brente grillspyd? Legg trespydene i vann før du trer på maten, og du er garantert at de holder seg godt gjennom grillingen.  Les mer

Rask aïoli

Tips 48: Rask aïoli

Hvitløksmajones passer til alt fra godt brød til grillmat, og er en selvfølge på alle tapasbord. Her er en superkjapp variant av aïoli, - klar på få sekunder.  Les mer

Sushi med frukt

Tips 47: Sushi med frukt

Søt sushi med frisk frukt er en super sommerdessert! Sunn, lekker og leken.  Les mer

BBQ-saus

Tips 46: BBQ-saus

En god barbequesaus er et MÅ-HA til grillmat. Denne signatursausen er laget av vår egen verdensmester i grilling, matrådgiver Bjørn Tore Teigen. Sånt blir det god grillsaus av!  Les mer

Focaccia på grillen 1

Tips 45: Focaccia på grillen

Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Bruk litt ekstra olje når du former leiver til focaccia, og følg godt med – brødbakingen går fort.  Les mer

Fylt cheeseburger 1

Tips 44: Fylt cheeseburger

Hamburger er godt, fylte hamburgere er enda bedre. Her får du en deilig variant av cheeseburger – fylt med mozzarella, tomat og basilikum.  Les mer

Hvordan grille biff

Tips 43: Hvordan grille biff

Her viser vi deg hvordan du griller den perfekte biffen.   Les mer

Frillet laks 2

Tips 42: Grillet laks

Grillet laks er super sommermat. Legg fisk i folie, eller på et par skiver sitron, og du er sikret at den ikke fester seg i grillristen.  Les mer

Blåskjell på grillen

Tips 41: Blåskjell på grillen

Kanskje det beste i kategorien sjømat på grillen: Blåskjell! Legg skjellene i folie, fyll på med litt væske og masse godsaker – og grill i vei!  Les mer

Saftige hamburgerbrød

Tips 40: Saftige hamburgerbrød

Tørre burgerbrød? Frykt ikke! En våt klut sammen med hamburgerbrødene under et lokk på grillen gjør underverker. Resultatet: Brød som er sprø utenpå og saftige inni!  Les mer

Hvordan kle en marsipankake

Tips 38: Hvordan kle en kake

Her ser du hvordan du skal kle en kake med marsipan eller fondant. Kjevle, strekk – stryk – skjær!  Les mer

Hvordan fylle en kake med krem

Tips 39: Hvordan fylle en kake med krem

Her ser du hvordan du fyller en kake med krem. Greit å vite til den store kakefesten!  Les mer

Eltefrie, grove rundstykker

Tips 37: Eltefrie grove rundstykker

Eltefrie rundstykker krever litt planlegging, men minimalt med innsats. Også så godt! Perfekt til helgefrokosten.  Les mer

Vaniljekrem til kaker

Tips 35: Vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem til desserter og kaker. Har du ikke vaniljestang? Lag eggekrem!  Les mer

Pannacotta

Tips 36: Panna cotta

Fløtepudding på sitt beste! Pynt panna cotta med det du liker best av saus, bær eller nøtter.  Les mer

Hjemmelaget is

Tips 34: Hjemmelaget is

Fløteis med jordbær! Lag din egen iskake, kuleis eller bruk former til ispinner.  Les mer

Pynting av muffins

Tips 33: Pynting av muffins

Her ser du hvordan du enkelt kan lage ulike kremtopper på muffins eller cupcakes.   Les mer

Brownies med to ingredienser

Tips 32: Brownies med to ingredienser

Enklere sjokoladekake finnes ikke! Super kake til kaffekosen.  Les mer

Sjokoladekakekopp

Tips 31: Sjokoladekake i kopp

Kake i kopp på to minutter! En enkel sjokoladekake som spises rett fra koppen.   Les mer

Rask ostekake

Tips 30: Rask ostekake

Ostekake på 1-2-3! Perfekt dessert eller porsjonskaker.   Les mer

Marengstopper

Tips 29: Marengstopper til 17. mai

Søte marengs i rødt, hvitt og blått! Kledd i festdrakt er marengstoppene klare for maifesten.   Les mer

Pavlova

Tips 28: Pavlova

Pavlova er en suksess i hvert selskap, og en super 17. maikake! Lag bunnen dagen før, og pynt kaken rett før servering – superenkelt!  Les mer

Biff på 1-2-3

Tips 27: Biff på 1-2-3

Hvordan få en perfekt stekt biff? No stress. Her har du biff på 1-2-3!  Les mer

Påskegodt

Tips 26: Godteglass - søte glass med lokk

Lag søte glass til godteri og kjeks! Perfekt som påskepynt, eller som innpakning til hjemmelagde matgaver.   Les mer

Hjemmelaget godt - fruktruller

Tips 25: Hjemmelaget godteri - fruktruller

Fruktruller er funky, sunn snacks! Hjemmelaget godteri helt uten tilsetningsstoffer.  Les mer

Sunn snacks - grønnsaker med dipp

Tips 24: Sunn snacks - grønnsaker med dipp

Grønnsaker med dipp er genialt til barnebursdager, lørdagssnacks - eller når du er fysen på noe godt (og sunt!).  Les mer

Påskekyllinger

Tips 22: Påskekylling

Har du sett søtere fylte egg? Påskefrokosten blir en fest med herlige påskekyllinger!  Les mer

Hjemmelaget tacokrydder

Tips 23: Hjemmelaget tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv!  Les mer

Vafler som kake 1

Tips 21: Vafler som kake

Kanskje verdens enkleste kake?! Bruk vaflene du har til overs til å lage tidenes vaffelkake.  Les mer

Bananpannekaker

Tips 20: Pannekaker med to ingredienser

Pannekaker med kun to ingredienser! Lag deilige bananpannekaker – digg til frokost, lunsj, etter trening eller kveldssnacks.  Les mer

Hvordan blåse ut egg

Tips 19: Hvordan blåse ut egg

Gjør klar egg til påskekunsten! Her ser du hvordan du blåser ut egg.   Les mer

Posjert egg

Tips 18: Posjert egg

Posjert egg høres fancy ut og smaker kjempegodt. Lær hvordan du posjerer egg!  Les mer

Lammelår klar til steking

Tips 17: Klassisk lammestek

Her har du helgens middag! Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten.   Les mer

Gremolata

Tips 16: Gremolata

Gremolata er et ypperlig tilbehør til kjøtt og fisk, og i påsken er det selvsagt et must til lammelåret!  Les mer

Brødpudding

Tips 15: Brødpudding

Har du mye tørt brød til overs kan du jo ha denne deilige brødpuddingen som dagens dessert!  Les mer

Korianderolje

Tips 14: Urteolje til steking

Urter til overs? Lag urteolje, frys ned, og bruk den til å smaksette maten under steking.   Les mer

Smoothie

Tips 13: Banansmoothie

Har du brune bananer? Del banan i biter, frys bitene og bruk dem neste gang du skal lage smoothie!  Les mer

Stekt ris

Tips 12: Stekt ris

Rester av kokt ris fra gårsdagens middag blir til kjempegod stekt ris i dag!  Les mer

Minitacos

Tips 11: Minitacos

Har du taco til overs? Bruk rester fra tacomiddagen og lag minitacos til lunsj!   Les mer

Stein i avocado - Guacamole

Tips 10: Guacamole - avokado med stein

Vil du ha en guacamole med frisk og grønn farge? Legg avokadosteinen i guacamolen!   Les mer

Julequesadilla 4

Tips 9: Quesadilla

Tortilla eller pålegg til overs? Fyll lefsene og lag en deilig quesadilla til lunsj eller kvelds!  Les mer

Fløteisbit i form

Tips 8: Fløteisbit

Har du en skvett fløte til overs? Frys den og bruk den i supper, sauser eller i gryteretter.  Les mer

Fylte pannekaker

Tips 7: Fylte pannekaker

Pannekaker fylt med rester av chili con carne, taco, stekte grønnsaker eller andre middagsrester blir enkelt en ny, superdigg middag!  Les mer

Sitrusvinaigrette

Tips 6: Sitrusvinaigrette

Har du slitne sitroner, lime eller annen sitrusfrukt? Lag din egen vinaigrette!  Les mer

Tortillachips

Tips 5: Tortillachips

Tortilla til overs etter fredagstacoen? Lag sprø, hjemmelaget tortillachips!   Les mer

Brødkrutonger

Tips 4: Krutonger

Tørt brød til overs? Lag sprø, deilige krutonger!  Les mer

Urteolje

Tips 3: Urteolje

Har du litt urter eller ruccula til overs? Lag en deilig urteolje!   Les mer

Ovnsbakte poteter

Tips 2: Ovnsbakte poteter

Har du kokte poteter til overs? Lag ovnsbakte snadderpoteter til neste middag!  Les mer

Chillikrydder

Tips 1: Chilikrydder

Har du slitne chili? Legg dem til tørk på kjøkkenbenken og lag ditt eget chilikrydder, chilipulver eller chilisalt!   Les mer