Krydder og forbrenning - Kosthold og fysisk aktivitet - Kosthold og helse - MatNyttig - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Pepperbiff med krydderegg

Krydder og forbrenning

Tekst:
Trine Thorkildsen, Fagsjef - ernæring, dyrevelferd og bærekraft

Foto:
 
matprat

Det er ingen myte at enkelte kryddertyper, slik som chili, svart pepper og ingefær, øker forbrenningen. Likevel er det nok dessverre ingen grunn til å slippe jubelen løs for de som tenker at sterk mat er løsningen på å få til en vektreduksjon. Effekten (som krydder har på forbrenningen) er dessverre så liten at den ikke har noen praktisk betydning for oss.

Det hjelper med andre ord ikke å ha chili på pizzaen for å gjøre den sunn og “slankende”. Ulike krydder og urter er derimot med på å øke smaksopplevelsen og matgleden ved ethvert måltid - og et bevis på at sunn mat kan være både smaksrik, krydret og spennende.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB09 18.07.2018 02:41:43