skip navigation
matprat logo
Kjøttdeigpakker

Magert eller fett?

Kjøtt er et stort samlebegrep, og inkluderer alt fra de edleste og magreste råvarene til bearbeidede kjøttprodukter med relativt høyt fettinnhold. Jo magrere og renere, desto høyere er andelen protein.

De norske anbefalingene for inntak av protein er 10-20 prosent.

Tabell med oversikt over egg og magre stykningsdeler av kjøtt, med kcal-innhold og fettinnhold per 100 g spiselig råvare.

  Kcal Fett totalt (g) Sum mettede fettsyrer (g) Sum umettede fettsyrer
Svin indrefilet 116 3.1 1 1.7
Svin ytrefilet 110 1.6 0.5 0.8 
Svin flatbiff 103 1.7 0.5 1
Storfe indrefilet 118 3.7 1.6 1.6
Storfe ytrefilet 110 2.3 1 1
Storfe mørbrad 110 2.3 1 1
Lam indrefilet 116 3.8 1.6 1.5
Lam ytrefilet 120 3.9 1.7 1.5
Lam flatbiff 104 2.1 0.9 0.8
Reinsdyrsteik 118 3.6 1.4 1.9
Kylling uten skinn 105 1.6 0.5 1
Kylling brystfilet 104 1 0.3 0.5
Kalkunfilet 114 1.4 0.5 0.8

Merk: matvarenes totale innhold av fettsyrer utgjør som regel 90-95 % av det totale fettinnholdet. Resten består først og fremst av glyserol.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.27, server:MP-PRD-WEB09 24.07.2017 04:33:51