skip navigation
matprat logo

smuldrepai med blåbær

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Jeg har sukret blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger.

Bruk den formen du har og stek til toppingen er gyllen. Serveres med is eller vaniljesaus, alternativt skyr eller kesam for et magrere alternativ.

Du kan lage smuldrepai med en drøss andre typer frukt og bær, gjerne i kombinasjon. Her er noen eksempler: solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken eller nektariner. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.31, server:MP-PRD-WEB09 16.08.2017 21:51:12