skip navigation
matprat logo

Steke andebryst

Når du skal tilberede brystet, sørg for å ta det ut av kjøleskapet og pakk det ut minst en time i forveien, slik at det har romtemperatur når du skal starte stekingen.

La for all del skinnet sitte på - der sitter mye av smaken, og fettet der har en funksjon under stekingen. Rut opp skinnet med en skarp kokkekniv. Du kan gjerne også bruke tapetkniv eller skalpell.

Hvilken vin skal du drikke?
Hvis du lurer på hvilken vin du skal drikke til, er det mange som anbefaler pinot noir til and, f.eks. en rød burgunder. Det synes vi ofte blir litt veikt. Du kan gjerne gå for pinot noir, men da en kraftigere, oversjøisk f.eks. fra California. Vil du ha noe enda litt kraftigere, kan du prøve en syrah fra Rhône i Frankrike.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.33, server:MP-PRD-WEB07 22.08.2017 20:52:08