skip navigation
matprat logo

Gryte med pinnekjøtt

Dette er perfekt mat å lage av av julemiddagsrestene, særlig hvis du er litt lei av veldig salt og fet mat. Om du ikke har pinnekjøttrester må du passe på å vanne ut pinnekjøttet over natten. 

Vanne ut pinnekjøtt: Bytt gjerne vannet en gang før du damper det. Kjøttet dampes på trepinner eller rist til kjøttet løsner fra bena. Dette tar ca 2-3 timer. Husk å etterfylle vann så gryta ikke tørrkoker. La kjøttet avkjøles før du river kjøttet fra hverandre. Det er mye enklere å skille kjøttet og fettet når det har fått avkjølt seg litt. Riv det fra hverandre med to gafler eller bare med fingrene. Det synes jeg er enklest.

Koke linser: Jeg har ofte ferdigkokte linser liggende, men det er to fremgangsmåter her. Enten kan du koke linsene for seg selv og ha oppi suppa når den er klar. Da har man litt mer kontroll. Eller så kan du koke dem i gryta med de andre ingrediensene, men da er det litt vanskeligere å redusere nok når linsene er ferdig kokt. Koker de for mye blir det bare grøt. 

Uansett
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.32, server:MP-PRD-WEB09 20.08.2017 08:16:21