skip navigation
matprat logo

Pull a part "kanelsnurrene "

Lik
0
0
0
0


En god hvetedeig = mange muligheter. Jeg må bare vise dere dette fantastiske brødet som jeg er helt hektet på og har bakt og testet ut en stund….når det er ferdig stekt så blir det som løvtynne skiver du bare kan rive fra en annen, det er sikkert noen som har sett det før men det får så være. Det kommer til å komme i mange utgaver her på Bakerinnen, men dette er nok den mest tradisjonelle og er  rimelig BANKERS hos de fleste. Så, du lager samme hvetedeig som jeg la ut i går, så kan du dele deigen i to. Der den ene delen er litt større enn den andre, ca. 2/5 og 3/5

Baker du boller av den største deigen, og lager Pull Apart Bread av den minste biten…genialt og det faller nok i smak.

Ta den minste biten og kjevle den ut til ca 30×40 cm rektangel. Så bruker du ca. 100 gr. smør som du pensler utover rektanglet. Så strør du på ca. 1 1/2 dl. sukker og kanel etter hvor mye du liker. Der er jeg litt som svenskene, jeg liker at det er mye kanlesmak.

 

Så tar du og skjærer rektanglet opp i lange remser, de bør være ca 6 cm i bredden. Når du har gjort det tar du deig remsene og legger de oppå hverandre. Når alle er lagt oppå tar du og kutter de slik at det blir små bunker med lapper på 6cmx5cm.

 

 

Til slutt smører du en brødform og stabler deiglappene på høykant oppi formen. Da må den etterheve i ca 30-45 minutt og stekes på 200 grader i ca 25 minutt. Tenk deg det brødet til ettermiddagslatten:)

 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.31, server:MP-PRD-WEB10 17.08.2017 23:39:27