skip navigation
matprat logo

Iste med gurkemeie

ngenting slår en iskald frisk iste på en varm sommerdag.

Tilsetter du litt gurkemeie i isteen, blir den i tillegg full av antioksidanter og betennelsesdempende stoffer. Det gule krydderet inneholder curcumin og andre curcuminoider, som er kraftige antioksidanter med antiflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Antioksidanter beskytter kroppen vår mot frie radikaler som skader cellene. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen i prosessen som kalles oksidasjon. Dersom kroppen har for lite antioksidanter til å bekjempe de frie radikalene, oppstår det vi kalles oksidativt stress.

Oksidativt stress kan føre til kroniske betennelsestilstander. Små kostholdsendringer, som å innføre mer gurkemeie i kostholdet, bidrar altså til en sunnere og friskere kropp, som eldes tregere. Jeg bruker gurkemeie i matlagingen så ofte som mulig, og krydderet passer perfekt i alt fra currygryter til energishots og iste.

ISTE MED KRYDDER – EN LESKENDE ANTIOKSIDANTBOMBE
Tilsett denne ingrediensen og gjør
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.32, server:MP-PRD-WEB08 19.08.2017 09:41:39