Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Maten smaker best ute

Burgere, grillspyd, salater og fileter smaker best ute!

Hage eller terrassegrilling? Her er oppskriftene

Tips fra Britt Marlene

Alle kan grille grillpølser, men skal man ta grillingen et steg videre er det viktig å beherske varmen. Pass på at grillen er ordentlig varm før du begynner å grille. En gassgrill trenger rundt fem minutter. Kull og briketter trenger lengre tid og vil variere fra grill til grill, men når kullet eller brikettene er dekket av lys aske er det grilltid. Og husk: Griller du ute slipper du oppvask inne!

Glad i piknik? Ta med denne maten ut!

Tips fra Anette

Skal du på piknik er det greit å gjøre så mye som mulig hjemme. Maten er jo først og fremst sosial. Det som gjøres med maten ute, bør helst være noe en kan gjøre sammen. Grillspyd for eksempel, er perfekt piknik-mat. Da kan alle lage sin egen variant. Kutt opp kjøtt hjemme og legg i marinade før du drar. Trespydene kan legges i vann før du trer på kjøttet. På den måten unngår du at spydene tar fyr på grillen!

Enkle grilloppskrifter til turen

Tips fra Bjørn Tore

Mange synes store kjøttstykker er vanskelige å grille. Enten blir de svidd eller så blir de ikke gjennomstekt. Hemmeligheten her er variert varme. Stek først kjøttet på direkte varme slik at det får en sprø skorpe. Etterpå flytter du det over på indirekte varme for gjennomstekning. Bruk steketermometer, så har du kontroll på kjernetemperaturen.

Ut på tur? Prøv våre favoritter

Tips fra Magnus

Å tilberede burgere på grill eller åpent bål er noe av det enkleste man kan gjøre på tur. Dessuten gir en god burger masse energi til turen hjem! For å gjøre pakkingen så enkel som mulig kan det lønne seg å fryse ned burgerne på forhånd og pakke dem ned frosne. Skal du på langtur vil de bruke tiden til å tine mens du beveger deg. Etter noen timer ute er burgerne fortsatt friske og klar til å grilles!