Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Steke- og koketips for elg og hjort

Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for elgkjøtt. De samme anbefalingene gjelder også for hjortekjøtt.

Rett/del Mengde kjøtt pr. porsjon Tilberedningsmetode Kjernetemperatur ferdig tilberedt
Filet
Indre- og ytrefilet
200 g Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C. Lite stekt:
55 °C
Medium:
60 °C
Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)
200 g Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff  
Elgstek
Lår, bog uten ben
200 g Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Mindre steker på under 1,5 kg brunes raskt i varm panne først. Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
200 g Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time

58 °C

 

Grytekjøtt
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
m/ben:
300 g
u/ben: 150-200 g
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft på 85-90 °C i 30 minutter - 1 time.   
Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog
m/ben: 250-300 g
u/ben:
200 g
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2 - 2,5 time, til kjøttet er mørt og slipper bena.  

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 14:49:40