Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brownies med glasur

Brownies med glasur

Ingredienser

24  porsjoner
  • 240 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 120 g smør
  • 4 stk. egg
  • 350 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 20 g kakaopulver
  • 150 g nutella eller annet lignende sjokoladepålegg

Glasur:

  • 200 g melkesjokolade
  • 200 g nutella
  • 2 dl kremfløte

Flaksalt til pynt.

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Liker du sjokolade, kommer du til å elske denne brownieskaken med nutella. Den er veldig mektig, så små biter passer best. Perfekt konfekt til kaffen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

24  porsjoner
  • 240 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 120 g smør
  • 4 stk. egg
  • 350 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 20 g kakaopulver
  • 150 g nutella eller annet lignende sjokoladepålegg

Glasur:

  • 200 g melkesjokolade
  • 200 g nutella
  • 2 dl kremfløte

Flaksalt til pynt.

Slik gjør du

  1. Brekk sjokolade (40%) til glasur i mindre biter og ha dem i en bolle sammen med nutella. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokoladen har smeltet tilsett oppvarmet kremfløte og rør sammen glasuren til den blir blank og klumpefri. Sett glasuren i kjøleskap 1-2 timer før bruk.
  2. Brekk sjokolade (70%) i mindre biter og ha det i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokolade og smør har smeltet, rør blandingen godt sammen.
  3. Pisk egg og sukker lett sammen i en bolle og hell i den smeltede sjokoladen.
  4. Bland sammen mel, kakaopulver og salt, og rør det inn i blandingen. Hell halvparten av deigen i en liten langpanneform (ca. 25 x 25 cm) med bakepapir i bunnen.
  5. Ha litt nutella i en sprøytepose (eventuelt en zip-lock pose), og sprøyt nutella jevnt utover i formen. Hell i resten av røren og sett formen i stekeovn på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl.
Du kan bruke en tannpirker dersom du ønsker å lage et virvelmønster i sjokoladen.
  1. Smør glasur over den avkjølte kaken og dryss over litt flaksalt til pynt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 02:10:06