Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk Pavlova i langpanne

Klassisk Pavlova i langpanne

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bringebær
  • 125 g bjørnebær
  • 400 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 300 g moreller
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i den klassiske Pavlovaen med deilig krem og friske bær? Her er den - i ekstra stor størrelse - perfekt når du skal lage kake til mange.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bringebær
  • 125 g bjørnebær
  • 400 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 300 g moreller
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss melis

Slik gjør du

  1. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  2. Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  3. Legg et ark bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen jevnt utover hele. La det være et par centimeter klaring på hver side av arket.
  4. Sett kaken inn i ovnen på 120 °C på over- og undervarme. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  5. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse til eggekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
  6. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
  7. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
  8. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Ha kremblandingen på marengsbunnen og topp med friske bringebær, jordbær, moreller, bjørnebær, blåbær eller annen frukt eller bær du liker. Pynt gjerne med noen mynteblader og et lite melisdryss.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8154, server:MP-PRD-WEB13 28.03.2024 14:30:05