Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte fra Nepal - Lamb tarkari

Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
  • 4 ss rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
  • 4 ss rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og ha det over i en bolle. Tilsett pepper, gurkemeie og salt.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og tilsett laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. Tilsett hakket løk, hvitløk og ingefær og stek videre i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chili og muskat.
  3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.

Pynt med hakket fersk koriander og server med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2024 04:19:29