Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Butter chicken - indisk smørkylling

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk. tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (23)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk. tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.
  2. Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.
  3. Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 200 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 50 min. - 1 time.
  4. Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.
  5. Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.
  6. Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.
  7. Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.
  8. Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.
  9. Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Server rykende varm med basmatiris og/eller naanbrød.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 07:24:43