Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kinesiske vårruller

Kinesiske vårruller

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 stk. revet løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 0,5 stk. finsnittet kinakål
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 150 g bønnespirer
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 håndfull hakket frisk koriander
  • 12 blader filodeig (vårrull-deig, 20 x 20 cm)
  • 1 l frityrolje , eller annen olje som egner seg til frityrsteking
  • 6 ss søt chilisaus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helsprø ruller som dette ble opprinnelig spist under vårfestivalen i Kina, for å feire det nye året og hylle vårens varme. Nå spises de over hele verden med store variasjoner i smak og fyll. Her har vi fylt dem med kylling, grønnsaker og massevis av deilig smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kylling lårfilet
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 stk. revet løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 0,5 stk. finsnittet kinakål
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 150 g bønnespirer
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 håndfull hakket frisk koriander
  • 12 blader filodeig (vårrull-deig, 20 x 20 cm)
  • 1 l frityrolje , eller annen olje som egner seg til frityrsteking
  • 6 ss søt chilisaus

Slik gjør du

Vi har beregnet 2 vårruller per porsjon.
 
  1. Finhakk kyllingkjøtt og stek det på høy varme i en stekepanne med olje i 2 minutter.
  2. Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Stek ytterligere i 4-5 minutter. Tilsett kinakål, chili og ingefær og stek det litt. Ha i bønnespirer, limesaft, østerssaus, soyasaus, sesamolje og koriander. 
  3. Hell blandingen i en sil slik at fyllet får renne godt av seg. Slik unngår du at vårrullene blir for bløte. 
  4. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullarket. Rull sammen til cirka halvveis inn på arket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av arkene og fyllet. 
  5. Varm 2-3 cm med olje i en stekepanne med høye kanter og friter vårrullene først med skjøten ned, snu og friter dem på den andre siden. La vårrullene få renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering. 

Server med søt chilisaus og pynt eventuelt med tynne skiver chili og koriander.

For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne/sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok.
 
Vil du heller lage vårruller uten fritering? Prøv vårruller som du kan steke i ovnen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 10:22:07