Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karibisk kylling med kokosris

Karibisk kylling med kokosris

Ingredienser

porsjoner

Krydderblanding:

  • 1 ss hel allehånde
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss malt kanel
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl rapsolje

Kokosris:

  • 2 dl jasminris
  • 2 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • 1 boks hermetiske kidneybønner
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 4 stk. store hvetetortilla
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 dl grillsaus (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig kylling får et eksotisk møte i denne oppskriften. Allehånde, muskat, kokos, chili i en herlig miks av smaker. Perfekt kosemat!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Krydderblanding:

  • 1 ss hel allehånde
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss malt kanel
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 dl rapsolje

Kokosris:

  • 2 dl jasminris
  • 2 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • 1 boks hermetiske kidneybønner
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 4 stk. store hvetetortilla
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 dl grillsaus (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 150 °C eller tenn opp grillen.

2. Knus allehånde, korianderfrø og pepper i en morter. Bland det knuste krydderet med tørket timian, malt muskat, kajennepepper, kanel og salt i en liten bolle. Hell sitronsaft og olje i krydderblandingen, og bland godt.

3. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Mariner i minst 30 minutter, gjerne lengre. 

4. Legg den marinerte kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett, og sett brettet i ovnen i ca. 12 minutter. Griller du kyllingen, bruk direkte varme og grill kyllingen raskt på begge sider. Legg kyllingen over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter. 

Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden.

5. Kok opp vann, kokosmelk og sukker. Tilsett ris, og la den koke på middels varme under lokk til risen er mør og væsken er absorbert, 10-15 minutter.    

6. Hell hermetiske bønner i et dørslag, og skyll dem godt. Skjær vårløk i små biter. Vend bønner, vårløk og koriander inn i den ferdigkokte risen. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

7. Bruk en utstikker og stikk ut 2 sirkler på hver hvetetortilla. Stek dem sprø på begge sider i en varm stekepanne med olje.

Legg litt ris på hver av de små hvetetortillaene. Topp med en bit saftig, marinert kylling og server eventuelt med en spicy grillsaus. Perfekt kosemat!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 10:08:05