Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Etiopisk kyllinggryte

Etiopisk kyllinggryte

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ts salt
  • 3 stk. finhakket løk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ts berbere (se under)
  • 3,5 dl vann
  • 4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)

Berbere (Kryddersaus):

  • 0,5 stk. finhakket rød paprika
  • 2 stk. finhakkede rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet, svart pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det etiopiske kjøkkenet består av mye grønnsaker og kraftig krydrede kjøttretter. Dette er vår versjon av retten Doro wat, den mest kjente etiopiske retten - en smakssterk kyllingrett med hardkokte egg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ts salt
  • 3 stk. finhakket løk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ts berbere (se under)
  • 3,5 dl vann
  • 4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)

Berbere (Kryddersaus):

  • 0,5 stk. finhakket rød paprika
  • 2 stk. finhakkede rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet, svart pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

1. Fres paprika og chilipepper til berbere i varm, tørr panne i ett minutt. Rør hele tiden.

2. Ha resten av ingrediensene til kryddersausen i en hurtigmikser og kjør til en jevn saus. Hell sausen tilbake i pannen og kok den i ca. 3 minutter til den tykner. Sett til side.

3. Del hvert kyllinglår i to og dryss på salt.

4. Stek løk i olje til den er myk og begynner å få litt farge. Rør inn tomatpuré og berbere, og la det frese med i noen minutter. Spe med vann.

5. Legg i kyllingstykkene og kok opp. Sett på lokk og senk varmen. La gryten koke i minimum 30 minutter. Rør om av og til.

6. Skrell eggene, lag et lite snitt i dem og la dem koke med i gryten de siste 10 minuttene.

Tradisjonelt serveres gryten med injera, men godt brød eller ris smaker også godt til.

Berbere er en kraftig krydderblanding eller saus og er en viktig ingrediens både i eritreisk og etiopisk matlaging. Injera serveres til alle måltider, og fungerer både som bestikk og brød.
Skal du ikke bruke berberesausen umiddelbart kan du avkjøle den og helle den over på et rent glass med lokk. Heller du en halv cm olivenolje over sausen før du setter på lokket, kan den holde seg minst to måneder i kjøleskap.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 01:29:01