Marrokansk couscoussalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Couscous i seg selv har ikke mye smak, men har en utrolig evne til å trekke til seg mange deilige smaker. Vi kar piffet couscousen opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!

Ingredienser

  • 250 g couscous
  • 12 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 212 dl vann
  • 6 stk tørkede fiken i terninger
  • 8 stk tørket aprikos i terninger

  • 2 stk snittet vårløk
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

  • saft av 1 stk sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 12 ts malt koriander
  • 14 ts malt kanel
  • 14 ts malt ingefær
  • 12 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Bland couscous, gurkemeie, olje og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp. 

2. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.

3. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.

4. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen. 

Server marrokansk couscoussalat til krydrede grillspyd eller marinerte kyllinglår. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.