Marinert kyllinglår med couscous

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kyllinglår marinert med sitron, honning og spisskummen blir ordentlig saftig og smakfullt. Server med couscous blandet med tørket frukt, pistasjnøtter og masse av krydder – smaker som tar deg rett til Marokko!

Ingredienser

  • 4 stk kyllinglår naturell
  • skall og saft av 1 stk sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 1 ss honning

COUSCOUS:

  • 250 g couscous
  • 12 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 212 dl vann
  • 5 stk tørkede fiken i terninger
  • 8 stk tørket aprikos i terninger

  • 2 stk vårløk , i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjenøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

  • saft av 1 stk sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 12 ts malt koriander
  • 14 ts malt kanel
  • 14 ts malt ingefær
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sitronsaft – og skall, olje, hvitløk, paprikapulver, spisskummen og honning. Mariner kyllinglår i blandingen i minimum 30 minutter.
  2. Legg kyllinglår på et bakepapirkledd stekebrett. Sett lårene i stekeovn på 180 °C i 25-30 minutter. 
  3. Bland couscous, olje, gurkemeie og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.
  4. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.
  5. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen.

 Server deilig krydret couscous med saftig, marinert kyllinglår. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.