Eggelikør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.

Ingredienser

Gir ca. 1,2 liter

  • 12 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 12 l sprit (60 %)

Slik gjør du

  1. Kok opp melk og sukker i en kjele til kokepunktet.
  2. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle for seg selv.
  3. Avkjøl melken.
  4. Spe litt og litt melk over i eggeplommene mens du pisker godt. Sil alt tilbake i kjelen.
  5. Varm det opp på nytt over svak varme mens du rører hele tiden til det tykner.
  6. Avkjøl kjelen i isvann i vasken. Rør av og til for å unngå snerk. 
  7. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt, helst i rene, luftetete flasker.
Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Serveringstips.

  • Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
  • Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
  • Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør: 
Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.