Eplechutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Ingredienser

  • 6 stk eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk sjalottløk , i ringer
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • skall av 12 stk sitron
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.

2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet.

3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Oppbevar glassene mørkt og kjølig. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.