Lapskaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.

Ingredienser

  • 800 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
  • 2 ss smør , til steking
  • 10 dl vann
  • 1 stk buljongterning
  • 800 g potet i terninger
  • 3 stk gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 1 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
Vis næringsinnhold
Energi
404kcal
Fett
18.3g
Protein
33g
Karbohydrater
26.2g
Jern
4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.
  2. Skrell potet og grønnsaker, og skjær dem i terninger. Ha terningene i en middels stor kasserolle. Ha i det kokte kjøttet og 3/4 deler av kraft fra trekkingen.
    Om du ikke har nok kraft igjen etter trekking kan du tilføye vann til du har nok.
     
  3. Kok opp og la lapskausen småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Server med grovt brød eller flatbrød. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.