Brennsnut

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår.  Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • ca. 115 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • 4 stk gulrot
  • 12 stk kålrot
  • 12 stk hodekål
  • 8 stk potet
  • 1 stk purre eller løk

Slik gjør du

1. Legg erter i kaldt vann natten over.

2. Hell av bløtleggingsvannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen.

3. Legg i kjøtt, kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme i 2 - 2 1/2 timer, eller til kjøttet er mørt.

4. Skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i suppeterninger, og la dem koke med de siste 15 minuttene.

Server med flatbrød.

Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.