Tagine - terracottakokt oksegryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.

Ingredienser

  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk gulrot
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 14 ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
342kcal
Fett
14.7g
Protein
44.3g
Karbohydrater
9g
Jern
4.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.
  2. Legg kjøttet over i en tagine (den særegne nord-afrikanske trykk-kokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.
  3. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

Server direkte fra taginen med godt brød og eventuelt couscous.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.