Høstens lammegryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Ingredienser

  • 112 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 10 stk sorte oliven
  • 10 stk grønne oliven
  • 12 stk rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.