Fransk lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 3 ss smør eller margarin til steking
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 212 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 stk gulrot
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 12 l vann
  • 150 g hvite bønner (ferdig kokt)
  • evt. 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med smør og stek kjøttet på alle sider. Legg det over i en vid gryte. Stek sjalottløk raskt i samme panne og ha over i gryten. Hell i vin, tomater, tomatpuré, gulrot i biter og krydder. Tilsett nok vann til at det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten småkoke til kjøttet er helt mørt, ca. 1 time.
  2. Skyll bønnene godt og ha dem i gryten. Smak til med sukker, salt og pepper.
  3. Server gryten rykende varm med godt, ferskt brød og/eller poteter.
Bytt gjerne ut rødvin med hvitvin. Dette er en fin rett du kan lage om du har rester av lammestek. Kombiner gjerne med smakfulle pølser.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.