Stekt lam med tabbouleh

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g ytrefilet av lam , eller annet benfritt stykke
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk hakket rødløk
  • 1 stk flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 12 stk agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 12 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Brun lammekjøttet raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på  60-65 °C for medium stekt filt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
  2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.