Raske løsninger med kyllingfilet

Kyllingfilet er lett å lykkes med. Kjøttet er magert, mørt og svært raskt å tilberede. Enda raskere blir det om du tar noen kutt med kniven. MatPrat viser deg noen smarte løsninger.

I dag er kyllingfilet blitt en av hverdagsheltene i et variert og sunt koshold. Noe travle småbarnsfamilier vet å sette pris på. Man får raskt et næringsriktig måltid som både barn og voksne liker. Kyllingfileten har mange muligheter, enten man vil helsteke den i panne, legge den på grillen, trekke den i god kraft eller strimle den og bruke i supper eller wok.

Det er allerede raskt å steke kyllingfileten hel, men deler du den i to på langs blir faktisk steketiden mer enn halvert. Skjær av den lille innerfileten hvis den sitter på. Legg deretter håndflaten over fileten og press lett ned. Del fileten i to fra den tykkeste delen ned mot den spisse enden. Resultatet blir to tynne fileter.

Du kan også skjære fileten nesten igjennom og brette den ut som en sommerfugl. Den kan stekes utbrettet eller fylles med for eksempel ost, skinke og urter. Sistnevnte tar noe lengre tid, men er til gjengjeld ekstra smakfull.  

Kyllingfilet kan godt bankes ut mellom to lag plast og deretter fylles eller paneres som en schnitzel. Bland gjerne inn revet parmesan, sitronskall og urter i brødpaneringen. Det blir knasende og godt!

Kyllingfilet i grove biter er ypperlig til gryteretter, mens strimlet kyllingfilet kan brukes både til wok og i suppe. Kjøttet er allerede mørt, og trenger kun å bli stekt eller kokt helt igjennom.

Kyllingstrimler tredd på spyd er superraskt å steke og passer til mange ulike retter som satayspyd, grillspyd eller små appettittvekkere foran et større måltid. Kjøttet kan tres på spydet på ulike måter, for eksempel som et trekkspill, i grove terninger eller en hel filet som er delt i to på langs.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.