Sølvkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du mange eggehviter til overs etter annen bakst er det lurt å lage en sølvkake.

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g sukker
  • 134 dl kremfløte
  • 225 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • ca. 2 ss valmuefrø
  • finrevet skall av 1 stk appelsin
  • 8 stk eggehvite
  • 20 g mandelflak

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Visp kremfløte til krem og rør den inn.
  2. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det inn i røren sammen med valmuefrø og revet appelsinskall.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  4. Hell røren i en smurt og melstrødd 1 1/2 liters-form. Jevn overflaten forsiktig ut med en slikkepott.
  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 °C i 3/4 - 1 time og  avkjøl den i formen i ca. 15 minutter før du hvelver den på rist og lar den bli helt kald.
  6. Dryss kaken med litt melis og ristede mandelflak før servering.
Sølvkake er fin å fryse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.