Ertestuing

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ertestuing er allsidig og tradisjonelt tilbehør til mange klassikere, blant annet kjøttkaker i brun saus og lutefisk.

Ingredienser

  • 4 dl tørkede grønne erter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts eddik, 7 %

Slik gjør du

  1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.
  2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. Tilsett mer vann hvis du trenger men pass på at det ikke er for mye vann i ertene når de er ferdig kokte. 
  3. Tilsett smør, salt, sukker og eddik. 
  4. Blir ertestuingen for tykk kan du spe med mere vann. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.