Røkelaks med eggerøre

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Røkelaks med eggerøre er en skikkelig klassiker. Server den røkte fisken på et stort fat med eggerøre til koldtbord eller julefrokosten, eller legg det opp på porsjonstallerkener som en tradisjonsrik forrett. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper
  • 300 g røkelaks
  • 2 stk vårløk

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, vann, salt og pepper med en gaffel.

2. Smelt smør i en varm stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse hell i de sammenvispede eggene. Skyv røren inn mot midten etterhvert som eggene stivner.

Ha gjerne gressløk i røren eller klipp gressløk over den ferdige eggerøren om du ønsker.

3. Anrett røkelaks på et fat eller porsjonstallerkener sammen med eggerøren. Dryss over finsnittet vårløk og server gjerne godt brød til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.