Glassmestersild

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en sild som har lange tradisjoner i Norge. Passer perfekt på en skive rugbrød eller som en del av et større koldtbord. For mange er den et must i julen.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 10 stk spekesild
  • 2 stk løk , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 stk gulrot , i skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 312 dl sukker
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger

Slik gjør du

1. Kok opp ingrediensene til laken og la det koke til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

2. Smak på silden. Er den veldig salt bør den skyldes i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe store biter. 

3. Legg sild , løk, grønnsaker, krydder og laurbærblad lagvis på et glass.

4. Hell laken over i glasset og sett i kjøleskap

PS: Silden bør stå to-tre døgn i kjøleskap før den spises.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.