Sjørøvergryte

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som er lett for barna å være med på å lage. Oppskriften er beregnet i barneposjoner.

Ingredienser

  • 400 g biffkjøtt i terninger
  • 20 stk sopp
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 1 ts malt chilipepper
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ts salt
  • ca. 4 dråpe sukkerkulør

Slik gjør du

1. Skjær biff i terninger og sopp i båter. Finhakk hvitløk.

2. Brun biffterninger i flere omganger i en gryte med margaring.  

3. Ha alt kjøttet tilbake i gryten og dryss på hvetemel. Hell på buljong, tomatbønner og ha i chilipepper.

4. Stek sopp og hvitløk gyllent i en stekepanne med margaring. Ha det over i gryten med kjøttet. 

5. La gryten småkoke i 10-15 minutter. Tilsett sukkererter like før servering og smak til med salt. Juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør. 

Server gjerne med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.