Pannekaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pannekaker er middagsfavoritt nummer én i de fleste barnefamilier. Ungene vil nok helst fråtse i bare pannekaker, men den tradisjonelle kombinasjonen ertesuppe og pannekaker er også stadig like aktuell. 

Ingredienser

1 porsjon gir 2 pannekaker

  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. ½ time.
  2. Smelt maragin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Pannekaker kan serveres til middag med jordbærsyltetøy, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Har du små kokker i huset? La barna lage pannekaker helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.