Kyllingnuggets med grønn potetsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Knasende, sprø hjemmelagde nuggets smaker utrolig godt enten du serverer dem som kosemat, snacks eller her som middag med en deilig potetsalat til.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss hvetemel
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 stk egg
  • 75 g revet parmesan
  • 75 g brødrasp eventuelt griljermel eller brødkrumme

Potetsalat:

  • 8 stk kokt potet
  • 50 g sylteagurk
  • 14 potte frisk basilikum
  • 1 ts sennep
  • 3 dl yoghurt
  • 2 ss majones
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland hvetemel, salt og pepper i en dyp skål. Pisk sammen egg i en annen skål, og bland sammen parmesan og brødkrumme i en tredje skål.

2. Skjær kyllingfilet i litt tykke strimler. Vend strimlene i mel, deretter i egg, og til slutt i brød- og parmesanblandingen.

3. Legg panerte kyllingstrimler på et bakepairkledd stekebrett, og stek dem gyldne i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, avhengig av tykkelse.

4. Skjær kokt potet i skiver. Ha sylteagurk, basilikum, sennep, yoghurt og majones i en foodprosessor og kjør til en jevn dressing. Smak til med salt og pepper. Vend potetterninger forsiktig inn i dressingen. 

Server kyllingnuggets med grønn potetsalat og eventuelt en dipp, for eksempel søt chilisaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.