Riskrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Spenningen rundt bordet julaften; hvem finner mandelen i riskremen? Riskrem servert på tradisjonelt vis med rød saus er en veldig god dessert, og et høydepunkt for mange på julaften.

Ingredienser

  • 500 g risgrøt
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Rød saus

  • 4 dl husholdningssaft
  • 3 dl ca vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Pisk kremen med sukker.
  2. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Smak til med sukker og vaniljesukker.
  3. Bland saft av rips, bringebær eller kirsebær en del sterkere enn når du drikker den.
  4. Kok opp saft og potetmel under omrøring. Avkjøl sausen.

Server riskremen med herlig rød saus.

Mange foretrekker også å lage rød saus av kirsebærsaft. Det blir smakfull og god saus. Andre holder en knapp på en frisk og deilig bringebærsaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.