Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kake med skogsbærkrem

Kake med skogsbærkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 240 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Skogsbærkrem:

  • 300 g romtemperert smør
  • 350 g melis
  • 400 g frosne skogsbær (bjørnebær, blåbær eller bringebær, event. en blanding av disse)
  • ca. 2 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kanskje har du smakt rullekake før? Her tar vi rullekaken til nye høyder, og lager en stor kake som skjuler fine, loddrette lag med deilig skogsbærkrem. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 240 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Skogsbærkrem:

  • 300 g romtemperert smør
  • 350 g melis
  • 400 g frosne skogsbær (bjørnebær, blåbær eller bringebær, event. en blanding av disse)
  • ca. 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
  3. Sikt mel og bakepulver sammen, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover to bakepapirkledde langpanner. Stek kakene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
  1. Legg et par ark bakepapir på benken og sikt litt melis på papirene. Hvelv rullekakene over på papiret og la langpannene ligge over kakene til de er avkjølte. 
  2. Lag smørkrem. Pisk smør og melis til en luftig og lys krem. 
  3. Tin skogsbær i en microbølgeovn eller i en kjele på platen. Når bærene er så vidt tint, kjør dem raskt sammen med en stavmikser. 
Fargen og smaken på kaken avhenger litt av hvilke bær du bruker. Du kan enten bruke en skogsbærblanding, eller bare bjørnebær/ blåbær /bringebær.
  1. Hell de moste bærene i smørblandingen litt etter litt, mens vispen fortsatt går. La det blande seg godt. Kremen vil etterhvert bli jevn og fin. Smak til med sitronsaft, og eventuelt revet skall av sitron. 
  2. Smør et tynt og jevnt lag krem på hver av bunnene, resten av kremen skal oppå kaken.  
  3. Skjær til kantene på bunnene. Del hver av bunnene i ca. 10 cm brede strimler, slik at du får 3 lange strimler av hver bunn. 
  4. Start med å rulle den ene kakestrimmelen fra den korte siden. Når du har rullet sammen hele, legger du neste strimmel i forlengelse av den du allerede har rullet og fortsetter. Gjenta på alle strimlene. 
  5. Sett rullen på høykant, og kaken er nå klar til å dekkes med resten av kremen. Smør i et jevnt, tynt lag rundt hele kaken, også oppå. 
  6. Pynt med friske bær, eller annen fin pynt du ønsker. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 03:44:41