MatPrat sine tips for mindre matsvinn:
- Lag en gjenoppskrift! Du finner dem på matprat.no
- Brød er noe av det vi kaster mest av – lag brødkrutonger, arme riddere eller en deilig toast.
- Har du grønnsaker som begynner å bli litt slappe? Lag en suppe!
- «Best før» gir en indikasjon på holdbarheten, men maten kan godt være spiselig i lang tid etter utløpt dato. Lukt og smak!
- Vær kreativ – Rydd i kjøleskapet! Bruk funnene som inspirasjon til å lage noe spennende og godt.
- Kok kraft på beina! Rester av grillkylling, koteletter, lammelår, fiskeskrog og skalldyrskall blir til fantastisk kraft sammen med grønnsaker, vann og litt krydder.
- Ikke kjøp mer enn du trenger. Sjekk kjøleskapet for ferskvarer før handleturen. Lær deg å beregne hvor mye du eller familien spiser, planlegg det du skal handle og lær deg knep og triks for å utnytte restene best mulig.
- Vær nøye med å oppbevare maten riktig, og lukt og smak på maten før du kaster noe!
Les mer om hvordan du kan bruke opp restene og kaste mindre mat:
https://www.matprat.no/artikler/tema/vare-beste-tips-til-restemat/
https://matvett.no/