skip navigation
matprat logo

MatPrat presenterer Julero

For tredje året måler MatPrat julestemningen gjennom hele desember med Norsk Juleindeks. Erfaringen fra tidligere år viser at det er store variasjoner knyttet til opplevelsen av julestemning. MatPrat har derfor skapt Julero, en pop-up restaurant for dem som ikke booster juleindeksen. Ta turen 19. og 20. desember i Nedre Slottsgate 23, Oslo.

Trykk her for å se eventet på Facebook og få de ferskeste nyhetene om artister og annet gøy.

MatPrat sine tips for mindre matsvinn:

  1. Lag en gjenoppskrift! Du finner dem på matprat.no
  2. Brød er noe av det vi kaster mest av – lag brødkrutonger, arme riddere eller en deilig toast.
  3. Har du grønnsaker som begynner å bli litt slappe? Lag en suppe!
  4. «Best før» gir en indikasjon på holdbarheten, men maten kan godt være spiselig i lang tid etter utløpt dato. Lukt og smak!
  5. Vær kreativ – Rydd i kjøleskapet! Bruk funnene som inspirasjon til å lage noe spennende og godt.
  6. Kok kraft på beina! Rester av grillkylling, koteletter, lammelår, fiskeskrog og skalldyrskall blir til fantastisk kraft sammen med grønnsaker, vann og litt krydder.
  7. Ikke kjøp mer enn du trenger. Sjekk kjøleskapet for ferskvarer før handleturen. Lær deg å beregne hvor mye du eller familien spiser, planlegg det du skal handle og lær deg knep og triks for å utnytte restene best mulig.
  8. Vær nøye med å oppbevare maten riktig, og lukt og smak på maten før du kaster noe!

Les mer om hvordan du kan bruke opp restene og kaste mindre mat:

https://www.matprat.no/artikler/tema/vare-beste-tips-til-restemat/
https://matvett.no/