Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandel- og kaperspesto

Mandel- og kaperspesto

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mandel- og kaperspesto er en knallgod og anvendelig pesto med litt uvanlige ingredienser. Supert tilbehør til røkt kjøtt eller i et smørbrød med masse digg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Ta opp mandlene og fjern skallet.
  2. Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet ost og sitronskall, og smak til med salt og pepper til slutt.
La gjerne pestoen stå og utvikle smak en stund før du serverer den. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
Bytt ut mandlene med hasselnøtter og noe av persillen med basilikum eller andre urter. Bruk sausen som dressing på potetsalat (halve, knuste nypoteter) eller pasta.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 08:16:56