Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rosenkål og kastanjer

Rosenkål og kastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 4 skiver bacon
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 4 skiver bacon
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene på rosenkålen (men ikke kast dem) og del de største i to. Skjær bacon i strimler og grovhakk kastanjer.
  2. Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og fres baconstrimlene til de er gylne.
  3. Tilsett rosenkålen og la den frese med 3-4 minutter, eller til de begynner å bli møre.
  4. Ha i resten av rosenkålbladene og la det hele bli varmt.
  5. Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper. 
Hermetiske kastanjer får du i velassorterte matbutikker. Om du bare får tak rå kastanjer, kan du koke dem i 45 minutter og deretter rense dem. Ristede hasselnøtter kan godt erstatte kastanjene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 17:27:57