Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kirsebærsaus

Kirsebærsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske kirsebær (á 400 g)
  • 1 stk. hel kanel
  • 100 g rørsukker
  • 1 bit frisk ingefær (ca. 2 cm)
  • 1 ss sennep
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) , eventuelt stekesjy
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilige, søte kirsebær i selskap med kanel, ingefær, sennep og appelsin. Resultatet blir en tykk og god saus som passer ypperlig til reinsdyrkjøtt, og annet vilt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske kirsebær (á 400 g)
  • 1 stk. hel kanel
  • 100 g rørsukker
  • 1 bit frisk ingefær (ca. 2 cm)
  • 1 ss sennep
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) , eventuelt stekesjy
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Hell kirsebær i en liten kjele og kok forsiktig opp.

2. Tilsett kanelstang, sukker, revet ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 20-25 minutter. Klem litt på kirsebærene slik at de blir myke og godt innkokte. Smak til med salt og kvernet pepper.

Lager du en stek, hell gjerne litt stekesjy fra steken i sausen rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 12:37:13