Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålrotstappe med potet og gulrot

Kålrotstappe med potet og gulrot

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. potet (melne)
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 0,25 ts malt muskat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak og passer til både røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt flesk eller bayonneskinke. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. potet (melne)
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot, gulrot og poteter.
  2. Skjær alt i  biter og kok helt møre i usaltet vann.
  3. Hell av kokevannet og la rotgrønnsakene dampe seg tørre et par minutter. Mos dem for hånd eller med stavmikser. La det gjerne være igjen litt biter. 
  4. Tilsett fløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med muskat, salt og  pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 17:04:49