Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glasert sjalottløk

Glasert sjalottløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt, syrlig, deilig og litt klissete sjalottløk er det perfekte tilbehøret til retter av kalkun eller kylling. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell sjalottløk. Fres dem i en varm stekepanne med smør til de er møre, ca. 5 minutter.
  2. Dryss over sukker, og la sukkeret smelte til karamell. Se til at det ikke brenner seg. 
  3. Riv sitronskall (kun det gule), bruk eventuelt et zestejern. Klem sitronsaft over løken i pannen, og ha i sitronskallet. Krydre med litt pepper. La løken steke til den har fått en fin blank overflate rundt det hele.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:13:05