Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panettone 1

Panettone

Ingredienser

  • 1,5 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 175 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 4 stk. eggeplomme
  • 75 g sukker
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g tørkede fiken
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede tranebær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Panettone er en klassisk italiensk jule- og nyttårskake i stor, høy form. Italienerne pakker sin Panettone i vakkert nyttårspapir og gir bort i gave til venner og familie.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 1,5 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 175 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 4 stk. eggeplomme
  • 75 g sukker
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g tørkede fiken
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g tørkede tranebær

Slik gjør du

1. Varm melk til den er fingervarm. Smuldre gjær i melken og rør til den har løst seg opp.

2. Rør inn 1/4 av melet, dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 1/2 time. 

3. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker og revet skall av sitron og appelsin. Bland salt sammen med det resterende melet. Tilsett mel og eggeblandingen vekselvis i den forhevede deigen. 

4. Rør smør mykt og tilsett det i deigen i flere omganger. Elt deigen godt. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 2 timer til dobbel størrelse.

5. Kle en krukke i keramikk (ca. 2 liter) med bakepapir som står litt over kanten.

Smør eventuelt litt olje på innsiden av potten, da blir det enklere å få bakepapiret godt inntil.

6. Skjær tørket frukt i små terninger. Ha litt mel på bakebordet og kna fruktterningene inn i deigen. Form den til et rundt emne og legg den i krukken. Sett til heving i ca. 30 minutter.

7. Sett formen inn i ovn på nederste rille og stek kaken på 200 °C i ca. 10 minutter. Skru ned temperaturen til 175 °C og stek videre i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Skjær Panettone i skiver og server med pisket krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 20:13:32