Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinerte egg

Chilimarinerte egg

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvitvinseddik , evt. eplesidereddik
  • 4 dl vann
  • ca. 0,25 stk. frisk ingefær (eller litt mindre)
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 stk. rød chili
  • 12 stk. hel pepper , grovknuste
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • 12 stk. hardkokte egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marinerte egg har tradisjoner flere steder i verden, og er en spennende og annerledes måte å tilberede egg på. Te og soyasaus brukes i Kina, mens i England og USA brukes eddik med ulike urter og krydder.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl hvitvinseddik , evt. eplesidereddik
  • 4 dl vann
  • ca. 0,25 stk. frisk ingefær (eller litt mindre)
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 stk. rød chili
  • 12 stk. hel pepper , grovknuste
  • 2 båter grovhakkede hvitløk
  • 12 stk. hardkokte egg

Slik gjør du

  1. Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca. 5 minutter. 
  2. Skrell eggene og legg dem i et rent, varmt glass. Hell den varme laken over eggene. Dekk glasset med et rent klede og avkjøl før du skrur på lokket.

Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene kan spises etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned.

 

Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget aïoli.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 19:23:15