Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Side

SvinSide

Siden på grisen kan brukes på mange måter. Den mest kjente er ribbe, som annenhver nordmann har på menyen julaften. Siden blir også brukt til å lage bacon og lettsaltet flesk. En del av ribba havner dessuten på grillen i form av spareribs og grillribbe i skiver. 

Svin side med ben

Tilberedning

Tynnribbe dampes først i 45 minutter på 230 °C, og stekes deretter på 200 °C i ca. 1,5 time.

På rå spareribs bør man ta av hinnen som ligger på bena. Rub ribsene deretter med grillkrydder og grill dem på indirekte varme. Ved 100 °C kan man beregne ca. 4 timers grilltid. Pensle ribsene med bbq-saus hvert 20. minutt den siste timen. Ved 175 °C kan man beregne 2 timers grilltid, men pass på at de ikke blir tørre.

Sprøstek skiver av bacon eller lettsaltet sideflesk på relativt svak varme.

Beregning per person

Beregn 300-500 g ribbe per person.

Alternative råvarer

Velg familieribbe om du ikke får tak i tynnribbe.



Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Derfor blir svoren sprø

  • Ofte stilte spørsmål om julemat

  • Steke- og koketips for svinekjøtt

  • Slik steker du ribbe

  • Lag ditt eget bacon


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2024 16:52:10