Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam med potetgrateng

Røkt svinekam med potetgrateng

Ingredienser

porsjoner

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian

Potetgrateng:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g revet ost , velg gjerne Gruyere
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt røkt svinekam servert med potetgrateng og rødkål-slaw er deilig vintermat med mye smak. Beregn minst 300 gram røkt svinekam pr. porsjon, siden mye går bort i bein.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian

Potetgrateng:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g revet ost , velg gjerne Gruyere

Slik gjør du

  1. Krydre svinekammen med pepper og legg den i en langpanne eller ildfast form. Hell kokende vann i formen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen.
  2. Sett svinekammen i ovnen på 125 °C. og stek til termometeret viser 74 °C. Dette tar 2-3 timer, avhengig av størrelse på kammen. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
  3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Bruk gjerne gummihansker på hendene og gni kålen sammen med saltet, slik får du en noe mykere rødkål. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
  4. Del rødløk i to på midten, skjær den i tynne skiver og bland inn i rødkålen. Bland de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og deretter inn i kålblandingen. La gjerne rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.
Når du skal skjære kjøttet fra beinet kan det være lurt å holde godt i selve kjøttdelen. Bruk en skarp kniv og før den med lange snitt langs kambenet. Følg kambenet hele veien frem til du har løsnet kjøttet helt fra beinet.
  1. Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost og sett i stekeovnen for gratinering.
Gratinering bør gjøres rett før servering. Dette gjør du enkelt ved å sette stekeovnen på 250 grader med overvarme eller med grillfunksjon. Pass godt på, og avslutt gratineringen når osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 15:42:59