Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt svinekam 1.jpg

Svinekam fylt med svisker og persille

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker

  • 600 g rosenkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Danskene har skjønt det! Dette må vi også lære, bedre svinestek finnes ikke. Klassisk fyll er epler og svisker. Her er en lignende variant, fylt med svisker og bladpersille.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam u/ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 20 stk. svisker
  • 1 bunt bladpersille

Rødkål:

  • 1 kg rødkål
  • 3 stk. eple
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 dl kjøttkraft
  • 3 ss eddik, 7 %
  • 3 ss sukker

  • 600 g rosenkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du


Du trenger: Svinekam med svor, svisker, bladpersille, havsalt, salt, pepper, vann, rødkål, epler, kjøttkraft, sukker, eddik og rosenkål.

  1. Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

  1. Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv. 

  1. Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.

  1. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form. 

  1. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.

  1. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175°C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Skjær steken i fine skiver og server med rosenkål og rødkål.

Bruk stekesjyen som base for god saus eller for å gi ekstra god smak i rødkålen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 18:25:29